De waarde van werkgeluk

Onderzoek van de ABU toont aan: ongelukkige werknemers zijn schadelijk voor bedrijven. Ze zijn vaker ziek, minder productief en verlaten sneller uw bedrijf. We kunnen het natuurlijk ook positief formuleren. Gelukkige werknemers zijn gezonder, productiever én loyaler! Wilt u alles weten? Klik dan hier voor het ABU-onderzoek: ‘De Waarde van Werk’

 

 

 

Hoe gelukkig zijn uw werknemers?

In een krappe arbeidsmarkt wil je mensen binden aan je bedrijf. Maar, hoe? Werkgeluk blijkt een cruciale factor. Streven naar werkgeluk is dus een slimme strategie voor succesvolle organisaties!

Zoveel mensen, zoveel wensen

De vraag voor werkgevers is: hoe maak ik mijn werknemers gelukkiger? Wat kan ik als werkgever doen, om mijn werknemers optimaal te ondersteunen. Ieder mens heeft andere drijfveren. Zo vinden creatievelingen een vast contract niet zo belangrijk, terwijl dit een must is voor anderen.

ABU-onderzoek: de waarde van werk

Recent ABU-onderzoek toont aan: er bestaan 5 typen mensen. Ieder type mensen heeft andere drijfveren en wordt van andere zaken gelukkig. Hechten uw medewerkers veel waarde aan een fijne werksfeer, vakanties of werkzekerheid? Als u de drijfveren van uw medewerkers kent, kunt u makkelijker mensen aan uw organisatie binden.

Dit zijn de 5 typen mensen:

 

Raaak Personeel kijkt verder dan het cv. “Zucht.” We horen u denken: ‘Dát hebben we vaker gehoord.’ Dat klopt, iedere bemiddelaar zegt het, maar bij ons is het geen loze kreet, maar concreet beleid. Dankzij een online assessment weten we waar uw toekomstige collega’s energie van krijgt. En welke werkzaamheden hem of haar meer moeite zullen kosten.

Persoonlijke aanpak wérkt

We zetten niet alleen in op innovatie tools, we blijven geloven in de kracht van onze persoonlijke en professionele aanpak. Onze vestigingen zijn dichtbij uw kandidaat, dichtbij uw bedrijf. Die nabijheid moet u niet alleen letterlijk nemen, we willen de kandidaat ook echt kennen, voordat we deze aan u voorstellen. Dat betekent dat we nooit een kandidaat doorsturen, zonder een gedegen diepte-interview met één van onze consultants.

Werkgeluk op de werkvloer

Werkgeluk op de werkvloer start bij een goed aannamebeleid, het start met het aannemen van mensen die doen waar ze goed in zijn. Wilt u meer weten over het ABU-onderzoek? Advies over hoe u de best passende collega vindt? Neem contact met Raaak op, onze collega’s horen graag hoe wij uw bedrijf nog succesvoller maken.

Zoek in 263 vacatures