Charles Katakke: ‘Ik ben heel blij dat Raaak mij deze kans heeft gegeven!’

Charles Katakke

Charles Katakke kwam vanuit Oeganda voor de liefde naar Nederland. De enthousiaste Charles sprak nog geen woord Nederlands, maar wilde wel snel aan de slag. Dat was lastig, maar met hulp van Raaak Gorinchem lukte dat wel. Lees zijn verhaal.

Waarom kwam je naar Nederland?

Vanwege de liefde, want ik ben getrouwd met een Nederlandse vrouw.

Was het wennen?

Lachend: ‘Nou het is hier iets kouder, maar het land biedt ook veel meer mogelijkheden dan mijn geboorteland Oeganda. Wat ook lastig is, dat is de taal. Nederlands is echt een lastige taal, hoor. Vooral de ‘Ggggg’!

En hoe deed je dat met werk?

Als je de taal niet goed spreekt, dan is werk vinden heel lastig. In Oeganda heb ik psychologie gestudeerd en ik was gids geweest. Maar voor iedere baan in Nederland vroegen ze toch kennis van de Nederlandse taal. Gelukkig zag men bij Raaak Gorinchem wel wat in mij en gingen ze vooral af op mijn motivatie. Ik ben namelijk wel 100% gemotiveerd en pak alles aan!

Wat doe je voor Raaak?

Ik ben heel flexibel. Ik werk nu regelmatig als inpakker of als productiemedewerker, bij verschillende opdrachtgevers. Ondertussen werk ik aan mijn Nederlands. Ik ben heel blij dat Raaak mij deze kans heeft gegeven!

En heb je nog dromen?

Natuurlijk! Het liefst zou ik een studie doen, waarin ik iets met mijn kwaliteiten kan doen. Ik spreek graag met mensen, dus zoiets als ‘Business Communication’ lijkt mij ideaal. Ik heb volop dromen en gelukkig helpt Raaak mij ook om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen!

*Dit interview is in het Engels gehouden en vertaald naar het Nederlands.


Tags: