Raaak Personeel zegt ‘nee’ tegen discriminatie

Consumentenprogramma Radar presenteerde gisteren de uitkomsten van een onderzoek naar discriminatie door uitzendbureaus. De redactie van Radar deed zich voor als bedrijf dat op zoek was naar callcentermedewerkers en belde 78 bureaus. Ze vroegen om tijdelijk personeel, maar dat mochten geen Turken, Marokkanen of Surinamers zijn, want daar had het bedrijf zogenaamd slechte ervaringen mee.

Lichtpuntje

47% van de bureaus ging daar meteen in mee. Het College voor de Rechten van de Mens zegt in de uitzending ‘verbijsterd’ te zijn dat zo veel uitzendbureaus bereid zijn daar rekening mee te houden. Wat voorzitter van het College Adriana van Dooijeweert vooral opvalt, is dat de intercedenten weten dat het niet mag, maar tóch ingaan op het verzoek.
Gelukkig was er ook een lichtpuntje; 36% van de bureaus zei ‘nee’. Dat percentage was bij een onderzoek 7 jaar geleden nog veel lager.

Raaak Personeel zegt ‘nee’ tegen discriminatie

Uiteraard krijgen we bij Raaak Personeel ook weleens soortgelijke vragen. Binnen Raaak is het voor iedereen heel helder dat we niet meewerken aan discriminatie. Voor dit onderzoek is Raaak Personeel niet gebeld, maar bij het onderzoek van 7 jaar geleden was dat wel het geval. Toen hoorden we bij de krappe 30% van de bureaus die niet wilden meewerken met het discriminerende verzoek.

Raaak helpt statushouders naar betaald werk

Een voorbeeld: Raaak Personeel nam eind vorig jaar deel aan een project om statushouders naar betaald werk te begeleiden. Met groot succes. Alle 12 deelnemers hebben inmiddels een betaalde baan.

Overigens hopen we dat we bij het volgende onderzoek wel weer worden gebeld, en dat onze collega Can Sumer dan de telefoon opneemt!