Na 24 jaar Mc Donalds een carrière in de staalindustrie?

Debbie Wildhagen 12 oktober 2022
220

Hij werkte zich op van countermedewerker naar teamleider, maar na 24 jaar Mc Donalds vond Wing (41) het welletjes en klopte aan bij onze vestiging in Oosterhout.

Maar ja, als je teamleider Mc Donalds + hts-bouwkunde intikt, popt er niet gelijk een passende functie op.

Computer says no ❌

Gelukkig zijn onze collega’s geen computers, want wat zij zagen was veel meer:

✅ Slim en technisch inzicht (hts)
✅ Gemotiveerd (wilde dolgraag aan de slag)
✅ Representatief (verscheen keurig gekleed)
✅ Loyaal (24 jaar bij dezelfde werkgever!!)


Onze collega’s aarzelden geen moment en stelde Wing voor bij AncoferWaldram Steelplates voor de functie van productieplanner. En daar zagen ze, wat onze collega’s ook zagen:

“Wat Wing doet is specifiek voor dit bedrijf; het vak leer je hier. Technisch inzicht is handig, maar het gaat erom dat iemand gemotiveerd is om het vak te leren en dát zagen we bij Wing”, zegt Dirk van Bergeijk, Hoofd Werkvoorbereiding bij AWS.

Wing werkt nu een jaar als productieplanner bij AWS. Zijn leven is 180 graden veranderd en dat bevalt hem heel goed:

“Mijn takenpakket stopt niet bij mijn huidige functie. Ik krijg de vrijheid om alles te leren en mag bij het hele productieproces meekijken, en dat maakt mijn baan uitdagend."

24 jaar bij dezelfde werkgever laat zien dat Wing geen overhaaste beslissingen neemt. Zijn keuzes maakt hij weloverwogen. Hij legt eerst een basis, pas daarna zet hij de volgende stap:

“Als ik ergens aan begin, wil ik eerst kennis van zaken hebben. Ik zet misschien minder stappen, maar als ik eenmaal een stap zet, dan heb ik daar goed over nagedacht.”

Dirk van Bergeijk herkent Wings honger naar kennis en is daar zeer over te spreken:


“Hij wil weten waaróm iets op een bepaalde manier moet. Voor Wing is het is niet domweg een papier printen en een bon erachter doen. Hij wil weten: waarom moet die bon erachter en wat staat er op die bon?”

Hoe de toekomst eruit gaat zien weet Wing nog niet; hij neemt het leven zoals het komt. Het enige wat voor hem zeker is, is dat hij voorlopig bij AWS blijft:

“Ik weet niet wat ik over 20 jaar doe - het leven kan je niet plannen. Ik bekijk het per dag. Nu bevalt deze baan mij heel goed en daar wil ik mezelf volledig op focussen.”VOLG ONS OOK OP

De Babbelbox

Dit gebeurt er