“Je hebt maar 1 kans nodig, zei mijn vader”

174

Anouar Roos werkte 8 jaar lang voor defensie, maar omdat hij te weinig thuis was en te veel confronterende dingen had gezien, besloot hij te stoppen.

In het leger volgde hij een mbo-ICT, maar maakte hem niet af. En omdat hij wél al zijn rijbewijzen gehaald had, was de overstap naar vrachtwagenchauffeur voor hem een logische.

Het betaalde goed, maar Anouar was bijna nooit thuis. Toen hij op een dag zijn zoontje van het kinderdagverblijf ophaalde en de leidster zei:” Oh u bent zijn vader”, ging de knop om. Hij wilde een andere baan.

Als 6-jarige haalde hij al Nintendo’s uit elkaar en in de groothandel van zijn vader leerde hij, door middel van Html-cursussen op YouTube, hoe hij websites moest maken. Anouar’s passie voor het IT-vak zocht al jarenlang een uitweg naar een leuke baan, maar zonder diploma maakte Anouar geen kans. Dacht hij.

Vanja Prenda dacht daar heel anders over. Zij spotte Anouar’s cv en ging met hem in gesprek. Ze hoorde zijn passie voor het IT-vak en was vastbesloten om voor hem een baan in de IT te vinden. Anouar werkt nu alweer een half jaar voor Van Hessen in Nieuwerkerk aan de IJssel en daar zit hij helemaal op zijn plek.

“Mijn vader zei ooit: ’Je hebt maar 1 kans nodig’. En die kreeg ik bij Van Hessen. Hier heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken. Het is een warm bedrijf waar je gezien wordt en waar ik mezelf kan ontwikkelen. Het geeft me rust nu ik eindelijk iets doe wat ik leuk vind.”
VOLG ONS OOK OP

De Babbelbox

Dit gebeurt er