Een mooie baan met weinig relevante werkervaring?

Martijn Beenakkers 08 juni 2022
101

Natuurlijk helpt het als je goed Nederlands spreekt en relevante werkervaring hebt. Maar wat als je dat allemaal niet hebt? Bijvoorbeeld, omdat je pas 6 jaar in Nederland woont? Dan heb je het lastig op de arbeidsmarkt. Zelfs nu in deze krapte.

Maar, waar een wil is, is een weg. Zo stapt Dawit bij Martijn binnen in Breda. Hij werkte in de logistiek, maar wilde een technisch beroep.

Maar hoe?

Martijn nam de tijd en liet op YouTube verschillende bedrijfsvideo’s zien. “Is dit wat? Vind je dat leuk?” Tijdens het gesprek van een uur viel Martijn op dat hij sprak met een gemotiveerd mens. Met handen en voeten kwamen ze eruit. Martijn zag het talent en de motivatie. Hoe? In de glinstering van de ogen van zijn gesprekspartner.

Samen zagen ze dat het vak van kistenmaker perfect was voor Dawit. Bij Holland Packing maken ze kisten op maat. Echt vakwerk. Maar hoe leer je dat? Martijn sprak met het bedrijf en na enig twijfelen namen ze hem aan op uitzendbasis. Ze wilde hem het vak leren.

Eind goed, al goed? Niet echt, want de communicatie bleef lastig. Dawit zei ‘ja’ als hij eigenlijk ‘nee’ bedoelde. Martijn sprak met alle betrokkenen en iedereen besloot om nog meer tijd te steken in deze kandidaat.

Hij nam een taalcursus Nederlands, het bedrijf gaf de moed niet op en investeerde tijd en aandacht om hem het vak te leren.

Fast forward naar het heden. Holland Packing is een gemotiveerde werknemer rijker & Dawit heeft zijn plek gevonden. Hij is dolblij. Het bedrijf neemt hem binnenkort in dienst.

Moraal van dit verhaal? De perfecte kandidaat bestaat niet. De één kan direct starten, een ander heeft wat meer tijd nodig.

Met een flinke scheut menselijkheid en een gezonde portie persoonlijke aandacht zijn er duurzame resultaten te behalen.

VOLG ONS OOK OP

De Babbelbox

Dit gebeurt er