80 kilometer bikkelen in Waalwijk

Andreas Bouman 16 september 2019
117

Vanaf de start gezellig

De 80 is een enorm sfeervol evenement, met in ieder dorp weer een warm welkom voor alle deelnemers. In het ene dorp klonk traditionele hoempahoempa-muziek, in het andere keiharde gabberhouse en in een derde dorp waren het dampende discoknallers. Overal was het feest, en op ieder uur stonden mensen klaar om eten en drinken toe te stoppen. De 3 Raaak’ers hadden gezelschap van 3 vrienden. Lex, de vriend van onze eigen Joyce en daarnaast nog Bart en David. Zonder elkaar allemaal te kennen, werd het vanaf de start gezellig.

Een vervelende uitval

De eerste helft liep iedereen vrolijk keuvelend met een fors marstempo (ruim 6 km per uur). Halverwege gebeurde er een vervelend voorval. Alice kreeg last van haar knieschijf. Niet een beetje last, want Alice is een bikkel en heeft de tocht al 2 keer uitgelopen. Haar gezicht werd eerst wit, toen grauw en daarna geel. Ze riep nog “Ik geef niet op hoor!” Maar haar knie weigerde uiteindelijk dienst en ze kon geen stap meer zetten. Gelukkig kwam Rik aangesneld om Alice op te halen.

Bart en Mark vertragen

Bart kreeg last van alle spieren in zijn lijf en ging zijn eigen tempo lopen. Zijn tactiek? Geen energie verspillen aan praten en nog minder aan pauzes. Gestaag vervolgde hij zijn weg. Terwijl Lex het tempo opvoerde, begon Mark na 50 kilometer zijn klaagzang. Het ging hem allemaal net iets te snel, maar hoeveel te snel, wist hij ook niet meer. Mark klampte aan, met de stoïcijnse Bart in zijn kielzog.

De laatste loodjes

De altijd blije Suzan Blaakenburg was om 05.00 opgestaan om de mannen aan te moedigen. Vanaf Dongen tot diep in de Brabantse polder fietste zij naast de mannen. Diepe buiging voor Suzan! De laatste 10 kilometer draaiden de rollen om. Mark kreeg weer praatjes en Bart (die 2 mensen in Waalwijk niet persoonlijk kent) begon ook weer stoer te kijken en mensen te begroeten. Nu was de batterij van Andreas leeg. Uit zijn mond kwam af en toe een Utrechtse vloek, verder leek hij in een ander universum te verkeren, maar hij volgde toch de rest.

Veel collega’s aanwezig

Eind goed al goed. Behalve de onfortuinlijke Alice, haalde iedereen de finish. Ook nog eens met een zeer nette tijd. Twee jaar geleden liepen de Raaak collega’s de tocht in 16,5 uur, nu kraakten ze die tijd met maar liefst 3 kwartier. Om 11.45 passeerden ze trots de finish. En daar wachtte een warm onthaal van geliefden, vrienden en collega’s. Rik, Joyce, Claudia, Dennis en Christa waren enkele van de aanwezige Raaak-collega’s, hartstikke leuk!

De grote vraag is nu ten slotte: wie doet er mee aan de 40ste editie van de 80 van de Langstraat?
VOLG ONS OOK OP

De Babbelbox

Dit gebeurt er

Dit gebeurt er bij Raaak

Aanmelden nieuwsbrief

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Er is iets verkeerd gegaan tijdens versturen. Probeer het nogmaals of neem contact met ons op.