Vind je nieuwe baan!

Huis kopen als flexwerker?

Raaak Personeel is officieel aangesloten bij de Stichting Perspectiefverklaring. En dat is belangrijk nieuws voor iedereen die werkt via Raaak Personeel. Het betekent namelijk dat wij officieel deze verklaring mogen afgeven aan flexwerkers die een eigen huis willen kopen.  Handig? Absoluut. Deze verklaring heb je namelijk nodig voor het aanvragen van een hypotheek. Wel zo eerlijk, waarom zouden alleen mensen in loondienst een huis moeten kunnen kopen? Wij zijn heel blij dat we hieraan mee kunnen werken. Raaak Personeel gaat voor een lange termijn relatie met al onze klanten, deze verklaring helpt hierbij. Goed nieuws dus!

cindy.png
Cindy Rombout

Kan iedereen een perspectiefverklaring krijgen?

Nee, niet iedereen. Je moet sowieso een jaar of langer bij dezelfde uitzendorganisatie werken. Daarnaast is het van belang dat de consultant voldoende toekomstmogelijkheden ziet en wordt er kritisch gekeken naar cv, werkervaring, referenties en beoordelingen uit het verleden. Eigenlijk hetzelfde als iemand met een tijdelijk contract bij een werkgever. ook dan kijkt men of er voldoende perspectief is. Daarmee bedoelen de banken: of ze denken dat je ook in de toekomst je hypotheek kunt betalen.

Hypotheekaanvraag

De hypotheekverstrekker houdt uiteindelijk het laatste woord. Bij de beoordeling van een hypotheekaanvraag kijkt een bank ook naar andere factoren, zoals een tweede inkomen of schulden. Wat dat betreft is deze verklaring niet doorslaggevend, maar wel belangrijk. Voorheen was het haast niet mogelijk, nu heb je als flexkracht wel degelijk een kans op een hypotheek en daarmee dus ook op een eigen huis. Is een eigen huis een droom voor jou? Die droom kun je ook als flexwerker realiseren.

Meer informatie?

Op de website van de Stichting Perspectiefverklaring vind je antwoord op al je vragen over het krijgen van een hypotheek als flexwerker. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met jouw persoonlijke contactpersoon binnen Raaak. We horen graag wat je vraag is over deze nieuwe mogelijkheid.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag