Vind je nieuwe baan!

Ben jij tevreden met je baan?

Meer dan 50% van de werkenden in Nederland is dat niet. Ze hebben in de crisis van een aantal jaren geleden een baan genomen die ze eigenlijk niet leuk vonden of ze hebben sowieso de verkeerde studiekeuze gemaakt.

cindy.png
Cindy Rombout

 

Sta jij nog aan het begin van je carrière? En wil je voorkomen dat jij jezelf elke dag met enorme tegenzin naar kantoor, fabriek of waar je dan ook werkt moet slepen?

Kijk dan de nieuwste aflevering van Raaak Praaat van collega’s Milan en Frank en lees onze tips!

  1. Kies een studie/beroepsrichting die je leuk vindt. Ik hoor je denken…wat een open deur! Klopt. Maar toch belangrijk. Veel mensen kiezen namelijk voor een beroep omdat de vraag groot is. Dat is geen goede reden. Kies iets waar je gelukkig van wordt. Je moet namelijk tot je 67ste aan de bak.
  2. Waar ben je goed in? Is er iets waar je beter in bent dan anderen? Dat heet talent. Maak daar gebruik van. Als je iets heel goed kunt, is de kans dat je dat leuk vindt vrij groot. Lang verhaal kort: gebruik je talent.
  3. Wees nieuwsgierig. Ga op onderzoek uit, bel met mensen en ondervraag ze over hun werk. Maak afspraken om meer informatie te vergaren over de functies en branches waar je in geïnteresseerd bent.
  4. Word monteur! Volgens Milan en Frank van Raaak Praaat kan alles namelijk kapot.

En dan nu nog even een leuke quote van een bekend persoon. Daar houden we bij Marketing erg van: ‘The only way to do great work is to love what you do’, aldus wijlen Steve Jobs. Je kent hem wel.

Lang verhaal kort: gebruik je talent.

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag