Vind je nieuwe baan!

Onze Marijn grijpt net naast de landstitel in de Korfbal League

Zo nu en dan pik ik mijn wedstrijdjes voetbal mee. In de zomer wil ik nog weleens naar linkeballende wielrenners kijken. Maar van het weekend heb ik mijn collega Marijn vol trots zitten aanmoedigen voor de televisie. Marijn speelde met zijn club PKC mee in de finale van de Korfbal League in een uitverkocht Ziggo Dome!

milan.png
Milan Lagerwerf

10.000 toeschouwers zagen PKC na rust een voorsprong uit handen geven. Marijn nam zijn ploeg nog wel op sleeptouw en scoorde twee prachtige goals. Maar oud-teamgenoot van Marijn, Fleur Hoek, was ongrijpbaar voor de withemden.

 

Expert dat ik ben, heb ik even uitgewerkt wat PKC een volgende keer anders moet doen:

Na balverlies verzamelen de aanvallers van PKC zich direct bijelkaar. Fortuna Delft kon op deze manier zonder pressie het spel vertragen en zeer langzaam de bal naar het aanvallende vak gooien (zie afbeelding).

Ik had liever een fel PKC gezien: direct de verdedigers van Fortuna Delft opjagen om zodoende het spel te versnellen. Of zelfs het balbezit terug te veroveren (zie afbeelding).

PKC leunde in mijn ogen ook teveel op Richard Kunst. Pas toen er variatie in het spel kwam en de withemden meer en meer Marijn zochten, werd PKC gevaarlijker.

Daarnaast raad ik PKC aan om Fleur Hoek te kopen. Zij kan het wel.

Tot slot een voorspelling: PKC wint volgend jaar de titel.

''10.000 toeschouwers zagen PKC na rust een voorsprong uit handen geven.''

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag