Vind je nieuwe baan!

Raaak Personeel haalt eindstreep in New York city Marathon

Afgelopen zondag? stonden vele organisaties aan de start van de marathon in New York, zoals Ruud de Wild van Radio 538 en Kristel van Velthoven van Raaak personeel in Oosterhout.

Raaak Personeel

Wat maakt de marathon van New York zo speciaal, dat er liefst 45.000 lopers op af komen. Het zijn 42 slopende kilometers, maar de mooiste die je je als gedreven loper kunt voorstellen. New York kan kilometers lang een nachtmerrie zijn, maar als de finish opdoemt, is het plotsklaps een mooie droom die is uitgekomen.


Kristel van Velthoven van Raaak Personeel
‘New York is heavy, de marathon van New York welteverstaan. Waarom? Omdat er bijna geen vlak stuk in het parcours zit. Veel vals plat, akelig steile bruggen en het mooie Central Park, dat je echter verwenst als je die laatste kilometers naar de finish zwoegt. Hoe fijn en opbeurend is het dan dat rijen dik New Yorkers je aanmoedigen, vertellen hoe goed je er wel niet uitziet (‘You’re looking great’) en dat je het ongetwijfeld gaat halen (You’re gonna make it’). Maar voor je die laatste meters kunt wegstampen en die mooiste aller tijden medailles trots als een pauw om je nek kunt laten bungelen, heb je er in uren zo ongeveer een werkdag opzitten. Een dag die begint om vijf uur zondagmorgen, wanneer in ‘the city that never sleeps’ het overgrote deel van de New Yorkers nog op een oor ligt. Aan de voet van de eerste hindernis, Verrazano Narrows Bridge, buldert om exact kwart voor elf het kanon. Op 4th Avenue in Brooklyn word je meteen verwelkomd door een rockband. De rug wordt recht, de pas sneller. ‘If you can make it there, you can make it everywhere’? Queensboro Bridge brengt je op de lange First Avenue, waar je kuiten en bovenbenen flink gaat voelen en je tandenknarsend moet constateren dat duizenden lopers al veel verder zijn dan jij. Zonder dat je het je realiseert, passeer je de finish in Central Park. Je telt het laatste stuk niet meer per vijf mijl, maar mijl na mijl: 23, 24, 25, 26 en dan nog maar 200 yards. En dan finish, medaille en warmhoud-folie. En terug wandelen naar je hotel met de intense voldoening dat mensen op straat bewonderend naar die kingsize-herinnering om je nek staren. “Raaak Personeel did the marathon, great.”

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag