Vind je nieuwe baan!

Vrouwen aan de bak

Vrouwen moeten meer gaan werken, althans dat zegt de OSOE (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Op Europees niveau liggen de Nederlandse dames ver achter op dames in andere Europese lidstaten. Een recentelijk uitgebracht rapport waarschuwt vrouwen voor het vervallen in armoede.

Raaak Personeel

Werkende Nederlandse vrouwen hebben over het algemeen een part time baan omdat zij daarnaast voor de kinderen zorgen. De OESO is van mening dat vrouwen meer kansen op de arbeidsmarkt krijgen zodra de kinderopvang beter geregeld wordt. Verder wil de OESO dat mannen gestimuleerd worden om meer bij te dragen aan het huishouden.

Het is ook belangrijk voor hun toekomst dat vrouwen meer en langer gaan werken. De organisatie waarschuwt zelfs voor het vervallen in armoede en dan voral op latere leeftijd. Dit komt vooral door de pensioenen. Veel vrouwen hebben een enorm laag pensioen omdat ze veel in deeltijd banen hebben gewerkt en ook korter werken. Het gemiddelde pensioen van de Nederlandse vrouw is ongeveer de helft minder dan het pensioen van de Nederlandse man.Nergens is de Europese unie is dat verschil zo groot.

De OESO onderstreept het belang van werkende vrouwen en raadt aan om te blijven participeren op de arbeidsmarkt. Het positieve nieuws is dat vrouwen zich wel staande houden in de crisis. Dit komt voornamelijk doordat ze vaak in sectoren werken die niet heel gevoelig zijn zoals het onderwijs.

Bron: ANP

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag