Vind je nieuwe baan!

Meer werkzoekenden aan de slag door samenwerking Regionale Sociale Dienst en UWV met uitzendorganisaties

De Regionale Sociale Dienst en het UWV nemen sinds juli 2013 deel aan het project “Ontsluiting Werkzoekendenbestand. In nauwe samenwerking met een aantal uitzendorganisaties in de regio bemiddelen zij op een vernieuwende manier werkzoekenden bij de Sociale Dienst en het UWV richting de arbeidsmarkt.

Raaak Personeel

In tijden van crisis is het voor werkzoekenden niet altijd eenvoudig om werk te vinden. Toch zijn er nog voldoende werkgevers die op zoek zijn naar geschikt personeel. Voor werkzoekenden is het daarentegen niet altijd eenvoudig om alle vacatures in beeld te krijgen. Ook werkgevers hebben niet altijd een helder overzicht van alle werkzoekenden. Daarnaast beschikken werkgevers vaak niet over de tijd en mogelijkheden om uitgebreide sollicitatieprocedures te volgen.

Doel van het project Ontsluiting Werkzoekendenbestand is om vanuit een actueel bestand vraag en aanbod van werk (nog) beter op elkaar af te stemmen. Matchmakers van Raaak Personeel en Tempo-Team Professionals zorgen middels persoonlijke gesprekken voor een actueel bestand werkzoekenden, ondersteunen werkzoekenden bij het opstellen van een actueel en helder CV, geven sollicitatietips en zoeken naar passende vacatures. Dankzij hun persoonlijke netwerk en de nauwe samenwerking met Raaak Personeel, Tempo-Team Uitzenden en Tempo-Team Inhouse Services hebben zij een goed overzicht van openstaande vacatures. De uitzendorganisaties kunnen de werkzoekenden vervolgens snel in contact brengen met werkgevers.

Het project, gesubsidieerd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, moet resulteren in ruim 500 actuele en opgeschoonde CV's en ruim 100 plaatsingen op openstaande vacatures voor 1 februari 2014. Vele tientallen CV's zijn inmiddels geactualiseerd en de eerste plaatsingen zijn gerealiseerd, waaronder twee voorheen werkzoekende dames die de matchmakers nu ondersteunen bij hun werk.

Uitzendorganisaties & werkgevers gezocht!

Naast Raaak Personeel, Tempo-Team Uitzenden en Tempo-Team Inhouse Services kunnen ook andere uitzendbureaus en werkgevers in de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden aansluiten bij dit project en in kaart gebrachte werkzoekenden aan werk helpen. Geïnteresseerde werkgevers kunnen voor meer informatie over samenwerking of inhoudelijke informatie over het project contact opnemen met Melanie Ribbers of Eru Ghebremichael via: pow@rsdaov.nl

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag