Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week

Vandaag starten we met de rubriek ‘Medewerker van de Week’. Marjan de Groot bijt de spits af.

andreas.png
Andreas Bouman
  • Naam: Marjan de Groot.
  • Functie:  Oprichter / Mede-eigenaar / Directeur.
  • In dienst bij Raaak sinds: de oprichting in 2009.
  1. Welk beroep leek je als kind geweldig?

Ik was daar niet zo mee bezig. Toen ik opgroeide was het ook geen vanzelfsprekendheid dat je als vrouw je leven lang ging werken. Ik ging naar Schoevers, maar wilde in ieder geval geen secretaresse worden. Blind typen: vreselijk! De opleiding was trouwens ook waardeloos, maar uiteindelijk was ik wel de enige van mijn klas met een baan als receptioniste in een hotel.

  1. Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Toen ik samen met Mark net Raaak had opgericht, kwam er een man naar mij toe. 25 jaar eerder was hij gedeeltelijk afgekeurd, maar we hadden hem toch aan werk geholpen bij Visser, Smit & Hanab. Hij zei: “Jij bent Marjan de Groot! Dan bedank ik je met deze bos bloemen voor mijn werkzame leven. Dankzij jou heb ik werkend mijn pensioen kunnen halen.” De enorme bos bloemen van Herman was voor mij een heel bijzonder moment.

  1. Hoe help je kandidaten het best?

De details zijn het belangrijkst. Nog belangrijker dan de ‘harde data’. Die details leer je kennen door aandacht te geven aan de opdrachtgever én aan de kandidaat. Kortom AANDACHT en DETAILS zorgen voor een geslaagde match.

  1. Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

De digitalisering zet door, waardoor we meer online gaan doen. Ook op afstand zaken doen, zoals via Facetime, zal steeds vaker plaatsvinden. Met aandacht voor onze opdrachtgevers en kandidaten, zullen we ons ook in de toekomst blijvend onderscheiden.

  1. Heb je nog persoonlijke dromen?

Lachend: “Dromen? Ik heb de pest aan dromen! Ga wat doen! Dat heb ik van mijn ouders en mijn opa’s. Mijn ene opa was blind, maar dat weerhield hem er niet van om zelf in zijn onderhoud te voorzien. Mijn vader had één arm, maar werd nijdig toen iemand aan de deur kwam bedelen, omdat hij toevallig ook een arm miste (en 8 kinderen had). Toen ik bij de KLM wilde werken werd ik afgewezen, het jaar daarop aangenomen. Kortom: ga wat doen, daarmee bereik je meer dan met dromen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag