Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Mark van Oosterhout

Vandaag Mark van Oosterhout in ‘Medewerker van de Week’.

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Mark van Oosterhout.
Functie:  Oprichter / Mede-eigenaar / Directeur.
In dienst bij Raaak sinds: de oprichting in 2009.

  1. Welk beroep leek je als kind geweldig?

Dierenarts. Maar helaas waren de studie en het snijden in dieren niet aan mij besteed. Ik kan mijn dierenliefde gelukkig wel kwijt aan mijn 2 honden, 4 konijnen en cavia’s!

  1. Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Een ervaring die mij diep raakte, was van een jongeman met autisme. Hij werkte als chauffeur, maar kon slecht tegen wisselende routes, daarom kreeg hij nergens een vastcontract. Ons lukte dat wel, met een baan bij Nedstaal. Hij werd chauffeur op intern transport, dus met vaste routes. Voor de eerste keer in zijn leven kreeg hij een vast contract! Zijn ouders waren dolgelukkig, zochten mijn adres op internet op. Ze stuurden mij een fles wijn en een bos bloemen. Heel bijzonder!

  1. Hoe help je kandidaten het best?

Het begint met oprechte interesse. Je moet willen weten wat iemand beweegt en wat zijn of haar omstandigheden zijn. Wat ik daarmee bedoel? Je moet kijken in welke levensfase iemand zit. Zo zitten op onze supportafdeling allemaal moeders. Zij willen stabiliteit en na werktijd naar huis om 100% aandacht te geven aan hun gezin. Op onze supportafdeling kan dat en daarom zitten ze daar bij ons op de goede plek!

  1. Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

Contact leggen met kandidaten wordt voor bedrijven steeds makkelijker, het laten aansluiten van een kandidaat bij een functie wordt steeds lastiger. Er ontstaat een paradoxale arbeidsmarkt. Wat ik zorgelijk vind, is dat steeds meer mensen niet meekunnen in de kenniseconomie. Wat gaan we voor deze mensen doen?

  1. Heb je nog persoonlijke dromen?

Net als Marjan ben ik niet zo’n dromer. Ik houd van ‘helder’ en ‘concreet’, daarom kunnen Marjan en ik ook zo goed samenwerken.

Maar ik zou ooit, eenmaal in mijn leven, een poosje in Spanje willen wonen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag