Vind je nieuwe baan!

Prinsjesdag 2016: wat verandert er voor jou?

Koning Willem Alexander sprak de Troonrede uit en het kabinet presenteerde de plannen voor volgend jaar. Wat betekenen deze plannen voor de arbeidsmarkt? En wat betekenen deze plannen voor jou?

andreas.png
Andreas Bouman

Raaak Personeel merkt dat het economisch weer beter gaat. Vacatures stromen binnen, ondernemers nemen weer personeel aan. Toch loopt het aantal werklozen minder snel terug dan gehoopt, vandaar dat de regering nieuwe maatregelen neemt.

7 maatregelen die voor jou van belang kunnen zijn:

  1. Minimumjeugdloon gaat omhoog

Ben je jonger dan 23? Goed nieuws! Jongeren vanaf 21 jaar hebben recht op een volwaardig minimumloon. Nu ligt de grens op 23 jaar en ouder. Ook de minimumlonen van 19- 20- en 21-jarigen stijgen. Dit zorgt voor gelijke kansen op een baan.

  1. We hebben meer geld te besteden

In 2017 stijgt de koopkracht, bijna iedereen gaat erop vooruit. Heb jij een laag inkomen? Dan is dit gunstig voor jou! Een aantal toeslagen gaan omhoog, waaronder de zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget. Ook gaan de algemene heffingskorting en de ouderenkorting omhoog.

  1. Werkloze ouderen

Werkloze vijftigplussers worden intensiever begeleid bij het vinden van werk. Ook worden werkgevers gestimuleerd om oudere werklozen aan te nemen. Hiervoor verlagen ze de leeftijd voor de no-riskpolis naar 56-jaar.

  1. Regels seizoenswerk versoepeld

Doe jij seizoenswerk en heb je een tijdelijk contract? Vanaf volgend jaar hoef je er nog maar 3 maanden uit voordat ze je weer een nieuw tijdelijk contract aan kunnen bieden. Momenteel zijn dit 6 maanden.

  1. Beschut werk

Ben je een werknemer met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking? Dan komen er meer aangepaste werkplekken voor jou! Bovendien kun je gebruik maken van de no-riskpolis. Word je toch ziek, dan ben je verzekerd en hoeft de werkgever het loon niet door te betalen.

  1. UWV betaalt scholing

Voor het UWV komt meer budget beschikbaar. Voor werkzoekenden is het mogelijk om scholing vergoed te krijgen. Hiervoor stelt het kabinet 30 miljoen beschikbaar aan “scholingsvouchers”. Dit zorgt ervoor dat werkzoekenden breder inzetbaar worden en eerder een baan zullen vinden.

Persoonlijk opleidingsbudget

Kortom: het kabinet gaat meer doen om de werkloosheid verder terug te dringen. Ook bij Raaak Personeel zien wij het belang in van ontwikkeling en scholing. Voor iedere medewerker is hier een persoonlijk opleidingsbudget voor beschikbaar!

Heb je niet de juiste opleiding? Ben je op zoek naar een baan? Raaak Personeel helpt. Neem contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Door: Carolien Hendriks, Uitzendbureau Raaak Oosterhout.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag