Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Bart de Jong

Vandaag: Bart de Jong als ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Bart de Jong.
Functie:  Consultant.
In dienst bij Raaak sinds: 2015.

Welk beroep leek je als kind geweldig?

Tot mijn 14e wilde ik graag bij de politie. Op de Havo vond ik economie een leuk vak. Mijn vader is kaasboer in Rotterdam, van mijn 15e tot 21ste hielp ik hem op de zaterdagen. Daar merkte ik dat het werken met mensen mij erg goed beviel!

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dat was recent. Een jongedame leek mij perfect voor een functie bij een makelaar. Haar eerste gesprek verliep niet geweldig en zij werd afgewezen. Ik belde en vertelde dat ik 100% procent overtuigd was van haar kwaliteiten. Gelukkig gaven ze haar een kans. En nu? Nu is ze door haar proeftijd en superblij met haar baan. Ze mailde mij dat ze daar helemaal op haar plek zit!

Hoe help je kandidaten het best?

Luisteren en vanuit de kandidaat denken. Weet je wat ook goed kan werken? Vragen wat de kandidaat niet wil. Dan krijg je soms verrassende antwoorden en waardevolle inzichten.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

Je merkt nu al dat goed opgeleid personeel steeds schaarser wordt. Een lasser of commercieel technisch medewerker heeft via ons bijna direct een nieuwe baan. Opdrachtgevers kiezen vaker voor werving en selectie, omdat ze meer vast personeel aannemen. Er zijn zelfs al bedrijven die niet al het werk aankunnen, omdat ze onvoldoende personeel hebben!

Heb je nog persoonlijke dromen?

Niet echt, ik ben een behoorlijk nuchter persoon. Dat zeggen anderen ook. Het gaat goed, ik heb het naar mijn zin bij Raaak, dus ik hoop vooral dat het goed blijft gaan!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag