Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Bas van der Boom

Deze week Bas van der Boom in onze rubriek ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Bas van der Boom
Functie: Consultant.
In dienst bij Raaak sinds: 2013
Werkt bij: Raaak Oosterhout

Welk beroep leek je als kind geweldig?

Ik had niet echt een vaste ‘droombaan’. Toen ik wat ouder werd, wist ik wel dat het een baan moest zijn met veel klantcontact. Met mensen communiceren, zaken regelen, dat past bij mij!

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Ik kan over veel interessante werkervaringen vertellen. Een voorbeeld? Ok. Ik herinner mij nog goed een match van 3 jaar geleden. Niemand was het eens met mijn keuze, want haar CV sloot niet goed aan bij de functie. Toch heb ik doorgezet. Ze had zich uitstekend voorbereid, toonde karakter en profileerde zich goed. Uiteindelijk bleek zij goed te passen bij het bedrijf en zat ze helemaal op haar plek!

Hoe help je kandidaten het best?

Weet je wat ik belangrijk vind? Niet te snel oordelen. Eerst luisteren naar het echte verhaal. Iemand kan een jobhopper lijken, maar een reden hebben voor de vele baanwisselingen. Of iemand kan zijn studie niet hebben afgemaakt, omdat zijn moeder is overleden. Kortom: goed luisteren, niet afgaan op uiterlijkheden en kijken naar iemands capaciteiten.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

De arbeidsmarkt verandert snel, het wordt steeds meer de uitdaging om de juiste kandidaat te filteren. Je moet aan de kandidaat laten zien, dat je alles op alles zet om hem of haar de juiste baan te bezorgen. Investeren in je relatie, want zo win je het vertrouwen en dan komen mensen bij je terug als ze ooit weer werk zoeken.

Heb je nog persoonlijke dromen?

Ik ben geen dromer. Wel vind ik stabiliteit belangrijk, want dat zorgt voor rust en geluk. Ik wil met een lach naar mijn werk blijven gaan, een goede balans van werk en privé is daarvoor belangrijk.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag