Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Suzan Blaakenburg

Deze week Suzan Blaakenburg in onze rubriek ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Suzan Blaakenburg
Functie: Districtsmanager Noord-Brabant
In dienst bij Raaak sinds: juli 2016
Werkt bij: Raaak Oosterhout

Welk beroep leek je als kind geweldig?

Een aantal echte meisjesberoepen hebben de revue gepasseerd! Zo leek stewardess of kraamverzorgster mij erg leuk. Toen ik er later wat serieuzer over na ging denken leek de Hotelschool mij zeker wat. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de studie Commerciële Economie.

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dat zijn verschillende momenten geweest. Wat me wel goed is bijgebleven is het telefoontje van de moeder van een kandidaat. Ze wilde ons bedanken voor de snelheid en transparantie waarmee wij haar zoon aan een nieuwe uitdaging hebben geholpen. Deze jongen kon kiezen uit 3 verschillende banen en heeft een goede keuze kunnen maken. Dit is natuurlijk prachtig om te horen.

Hoe help je kandidaten het best?

Vooral door eerlijk en transparant te zijn. Het is belangrijk kandidaten goed te adviseren over hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast kijk ik naar wat de kandidaten gelukkig maakt. Ook wil je iemand verder helpen in zijn carrière: je kijkt samen naar een stukje scholing en de loopbaan van de kandidaat. Goede hulp begint bij goed luisteren naar je gesprekspartner.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

Dit zal heel anders zijn dan nu! Als Consultant worden je werkzaamheden complexer en diverser. Er komt meer diepgang in: de markt is aan het veranderen. De hoger en lager opgeleide kandidaten vinden snel een baan, maar de middelbaar opgeleide kandidaten vallen tussen wal en schip. Banen veranderen of verdwijnen door het gebruik van machines, maar daardoor komen er ook weer banen bij. Dit is een flinke verandering. Je zult dus vaker een adviesrol op je nemen, door met je klant mee te denken over hun HR-beleid en oplossingen. Daarnaast zal het meer gaan om kandidaten echt te ‘matchen’ op vacatures, door te kijken naar hun competenties.

Heb je nog persoonlijke dromen?

Lachend: Eigenlijk ben ik heel erg tevreden! Ik heb een heel fijn gezin, een mooie woning en een goede carrière. Wel heb ik een kleine wens, namelijk dat mijn kinderen in de toekomst zelfredzaam zijn in deze veranderende wereld.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag