Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Justin Youell

Deze week Justin Youell in onze rubriek ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Justin Youell
Functie: Junior Consultant
In dienst bij Raaak sinds: juni 2016
Werkt bij: Raaak Waalwijk


Welk beroep leek je als kind geweldig?

Ik denk hetzelfde beroep als heel veel jongens vroeger wilden, namelijk voetballer! Manchester United lijkt me wel een mooi team om te spelen. Zelf ben ik half Engels, dus dat zou in ieder geval goed zitten! Helaas ben ik zover nog niet gekomen, maar ik ben nog wel steeds fanatiek voetballer.

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Het is misschien een beetje afgezaagd, maar ik vind dat elke ervaring bijzonder is. Het is een hele stap voor mensen om weer aan het werk te gaan als ze even zonder werk hebben gezeten. Als Consultant doe je gewoon je werk door deze mensen te begeleiden, maar als werkzoekende is dit natuurlijk een flinke stap. Wat ik echt mooi vind is dat we vorige maand iemand aan het werk hebben geholpen. Deze persoon had geen vaste verblijfplaats meer en zat al 5 jaar zonder werk. Dan is het fantastisch om iemand te kunnen helpen.

Hoe help je kandidaten het best?

Oei, dit hebben de anderen ook eerder gezegd! Maar het is wel zo, dus ga ik het ook gewoon zeggen: eerlijk zijn en goed luisteren. Je begint met wat de werkzoekende graag wil, en vervolgens ga je kijken naar welke functies aansluiten. Het is ook belangrijk om naar de lange termijn te kijken. Veel bureaus kijken naar de korte termijn en gaan liever voor plaatsingen. Bij Raaak kijken we echt naar de plaats van een werkzoekende in een organisatie, dus of de persoonlijkheid van de werkzoekende matcht met de organisatie en de cultuur van het bedrijf. We kijken dus niet naar de korte termijn, maar we zorgen dat werknemers richting een vaste aanstelling gaan.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

Dat is een lastige. Ik merk wel dat het vak in de afgelopen 6 maanden veranderd is. De markt is constant in beweging, dus als Consultant moet je hier overzicht over hebben en je moet de snelheid in je processen houden. Op het gebied van werving zie je dat de profielen schaarser worden. Dit gaat met name op voor de technische profielen, maar ook in de andere profielen zie je dit terug komen. Een kwestie van vraag en aanbod! Toch denk ik dat wij er wat dat betreft goed voor staan. We luisteren goed naar de werkzoekende en we ontwikkelen het juiste aanbod. Door mensen serieus te nemen en ze echt iets te bieden kun je de verschillende partijen tevreden maken en houden.

Heb je nog persoonlijke dromen?

Ik heb altijd gezegd dat ik na het studeren een wereldreis wilde maken. Toch ging ik wat rondkijken tussen de vacatures, en toen kwam al heel snel Raaak om de hoek kijken. Het gevoel was er en de klik was er, dus deze kans wilde ik niet laten lopen. Toch  droom ik stiekem nog over die wereldreis. Volgende maand maak ik mijn eerste reis naar Thailand, waar ik 3 weken zal blijven. Natuurlijk is dit geen complete wereldreis, maar het is een begin. In één stuk of in delen, die reis gaat er komen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag