Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Alice van der Starre

Deze week Alice van der Starre in onze rubriek ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Alice van der Starre
Functie: Recruiter/consultant
In dienst bij Raaak sinds: 2012
Werkt bij: Raaak Papendrecht


Welk beroep leek je als kind geweldig?

Ik wilde vroeger graag iets doen waar niet veel meiden aan beginnen: het leger in of bij de politie! Dit vond ik altijd heel intrigerend. Toen ik het daar met mijn vader over had gaf hij aan dat je dan veel missies hebt. Je bent dus regelmatig van huis en ook in de weekenden kan het zijn dat je onderweg bent. Toen moest ik er twee keer over nadenken, haha. Mijn zus werkte op kantoor, en dan neig je daar zelf uiteindelijk ook naar.

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dit is een lastige vraag: er zijn zoveel dingen gebeurd in de tijd dat ik bij Raaak werk! Laatst kreeg ik een bericht van een uitzendkracht die autopech had. Maar: hij moest binnen 15 minuten een VCA-examen via ons doen.. Ik ben hem direct gaan ophalen en heb hem laagvliegend naar het examen gebracht. Jazeker, hij was nog maar net op tijd!

Hoe help je kandidaten het best?

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke benadering. Niet alleen van de werkzoekende wil ik alles weten, maar ook van de klant. Wat is hun achtergrond? Wat zijn hun hobby’s? Dit is natuurlijk ook waar Raaak voor staat: het persoonlijke aspect. Ik vind het belangrijk dat het gevoel aan alle kanten goed is. Opleiding en ervaring zijn natuurlijk ook belangrijk, dit staat dan op de tweede plek. Daarnaast hoor je weleens dat werkzoekenden bij bedrijven worden aangeboden zonder dat er contact is geweest tussen de werkzoekende en dat uitzendbureau. Dit zou ik nooit doen: persoonlijk contact en een goed gesprek is altijd aan de orde.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

We zijn nu bezig met bijvoorbeeld MatchQ, wat best professioneel is. Daardoor wordt het werk ook digitaler, maar toch zal er ook een persoonlijke touch nodig zijn. Dit zal naar mijn verwachting altijd blijven: het is mensenwerk en niets is zo belangrijk als een goede match maken op basis van de wensen van je werknemer en je klant.

Heb je nog persoonlijke dromen?

Ik heb er nog wel een aantal in petto! Inmiddels heb ik al wel redelijk wat gezien van de wereld, maar toch zou ik meer willen zien. Wanneer ik en mijn man een mooie plek hebben gevonden zou ik daar graag een Bed en Breakfast beginnen. Natuurlijk is goede voorbereiding belangrijk! Eerst maar een land vinden en de taal leren, haha. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat ik in de laatste jaren van mijn werkende leven met plezier kan werken. Dat doe ik momenteel zeker bij Raaak, dus ik hoop voorlopig nog lang bij Raaak te blijven!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag