Vind je nieuwe baan!

Medewerker van de Week – Can Sumer

Deze week Can Sumer in onze rubriek ‘Medewerker van de Week’!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Can Sumer
Functie: Junior Consultant
In dienst bij Raaak sinds: mei 2016.
Werkt bij: Raaak Oosterhout


Welk beroep leek je als kind geweldig?

Vroeger, toen ik op de basisschool zat, kwamen we in aanraking met het vak Aardrijkskunde. Tijdens dit vak kregen we les over de zon, de verschillende planeten en het universum. Daardoor kreeg ik interesse in wat er boven ons gebeurde en leefde. Toen leek het me leuk om astronaut te worden, iets heel anders dan ik nu doe! Het is alleen bij denken gebleven: toen ik op de middelbare school het vak economie kreeg ben ik doorgegaan met dit onderwerp en uiteindelijk begonnen met werken in de commercie.

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Omdat ik eigenlijk pas net bezig ben heb ik die nog niet echt gehad. Wel vond ik het erg leuk om mee te draaien met mijn klant, zodat je echt ziet wat zij doen en jij je dienstverlening daar nog beter op kunt aansluiten.

Hoe help je kandidaten het best?

Dat is door heel goed te luisteren. Natuurlijk kijk ik wel naar het CV en de ervaring van een persoon, maar het is ook heel belangrijk om te kijken naar wat iemand zoekt. Alleen op die manier kun je een langetermijnrelatie met elkaar opbouwen denk ik. Je kunt mensen dan banen aanbieden die zij leuk vinden. Hierdoor creëer je binding met je sollicitant. Kortom, goed luisteren en de sollicitant zijn of haar verhaal laten doen, dus echt kijken naar de wensen van een persoon.

Hoe ziet je vak eruit over 5 jaar?

Ik denk dat ons vak meer zal digitaliseren. We merken dit nu al door bijvoorbeeld de opkomst van het Video CV en de wens naar zo’n sollicitatie vanuit bedrijven. Daarbij ervaren we de arbeidskrapte die er momenteel is. Gezien vanuit de recruitment wordt het een grotere uitdaging om goed passende kandidaten te vinden voor functies. Het spreken en binden van deze kandidaten wordt nog moeilijker! Hier komt dus ook weer een stukje ‘luisteren naar wensen’ bij kijken, zodat je de kandidaten ook daadwerkelijk aan je kunt binden.

Heb je nog persoonlijke dromen?

Ik zou graag nog een rondreis maken. Waar ik heen wil? Dan denk ik aan de continenten Australië, Amerika en Azië. Ik heb geen idee of het gaat gebeuren, maar ik wil dit wel erg graag gaan ondernemen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag