Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Bennie Broekhuizen

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Bennie Broekhuizen bijt de spits af!

Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Bennie Broekhuizen!

Naam: Bennie Broekhuizen
Functie: Consultant
In dienst bij Raaak sinds: november 2015
Werkt bij: Raaak Gorinchem

andreas.png
Andreas Bouman

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Er is niet echt een specifieke ervaring die me bij is gebleven. Iedere dag maak je weer nieuwe en bijzondere dingen mee, een van de voordelen van het werken als personeelsbemiddelaar. Ik denk dat het vooral het gehele plaatje is. Met je team de mensen van een zo goed mogelijke dienstverlening voorzien. Wanneer we voor mensen die in een lastige situatie zitten toch weer een nieuwe uitdaging vinden levert dit altijd weer blije gezichten op. Die blije gezichten zien we dan niet alleen bij de uitzendkracht maar ook bij ons als team zijnde. Bijzonder genoeg toch?!

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Lastige vraag, heb hier nooit echt over nagedacht en zit goed op mijn plek. Als ik echt een ander beroep zou moeten kiezen zou ik ooit mijn eigen kroeg willen hebben.

Wat is typisch ‘Raaak’?

Open en eerlijke communicatie waarbij we een commitment aangaan met zowel de klant als de werknemer. We zijn geen CV schuivers maar willen echt van meerwaarde zijn voor onze relaties. Persoonlijk contact is daarbij ontzettend belangrijk.

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Het lastigste is dat je met mensen werkt, al is dit ook het leukste deel van het werk. Je kunt niet in de hoofden van sollicitanten kijken, waardoor zij soms andere beslissingen maken dan je zou verwachten. Het is een uitdaging om op deze situaties in te spelen. Ook merk je dat de mentaliteit van mensen aan het veranderen is: het komt tegenwoordig vaker voor dat mensen te laat zijn of niet op komen dagen bij een afspraak.

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

De eerste indruk is erg belangrijk. Het komt regelmatig voor dat sollicitanten onvoorbereid of te laat aanwezig zijn op sollicitatiegesprekken. Zorg dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent en dat je je ingelezen hebt in het bedrijf. Zo kun je jezelf beter verkopen en kun je betere vragen stellen over de organisatie waarbinnen je misschien wel komt te werken. Dit klinkt als het intrappen van een openstaande deur, maar de praktijk wijst uit dat dit nog niet vanzelfsprekend is. Wanneer je op tijd bent en jezelf voorbereid hebt laat je je van je beste kant zien en dat valt ook de werkgever op.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag