Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Esmee Verhoeve

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips.

Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Esmee Verhoeve!

Naam: Esmee Verhoeve
Functie: Junior Consultant
In dienst bij Raaak sinds: september 2016
Werkt bij: Raaak Alblasserdam

andreas.png
Andreas Bouman

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dat is geen specifieke ervaring, maar een van de  belangrijkste taken waar ik dagelijks mee bezig ben: ik vind elke match die ik maak bijzonder. Die match biedt kansen voor zowel de klant als voor de kandidaat, want het helpt mensen aan een baan. Daarom sta ik er vaak bij stil dat het heel bijzonder en belangrijk is om die match te maken. Het is een van de belangrijkste taken van ons beroep en dan is het natuurlijk wel enigszins belangrijk dat je zo’n match bijzonder vindt!

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Dan zou ik nog steeds binnen het HR-veld actief zijn. Ik heb een opleiding in de richting HR gehad, dus dan zou ik bijvoorbeeld voor HR-assistent of HR-officer kiezen.

Wat is typisch ‘Raaak’?

Wat opvalt is hoe belangrijk men binnen Raaak Personeel de persoonlijke benadering van alle partijen vindt. We hebben veel contact met zowel de klant als de kandidaat. Door bijvoorbeeld de intakes die we houden met kandidaten leren we de persoon achter het CV kennen. Ook MatchQ speelt hier een rol in. We houden het contact laagdrempelig, wat een prettige manier van werken is.

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Ik vind het soms moeilijk dat ik niet iedereen kan helpen. We hebben veel aanloop en ik spreek erg veel gemotiveerde mensen die werk zoeken. Al die mensen wil je verder helpen, maar het zijn zoveel mensen dat je tijd tekort komt om iedere sollicitant te zien, te spreken en succesvol verder te helpen. Jammer genoeg lukt het daarom niet altijd om iedereen te helpen aan een nieuwe uitdaging.
Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?
Dat is een tip waar mensen regelmatig overheen kijken: wees jezelf en wees eerlijk. Je moet dicht bij jezelf blijven wat betreft je kennis en kunde. Je wordt aangenomen om wie je bent en wat je kunt, dus doe je niet anders voor dan dat je bent! Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed voor de dag te komen en representatief te zijn.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag