Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Glenn Verdoorn

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Glenn Verdoorn!

Naam: Glenn Verdoorn
Functie: Consultant
In dienst bij Raaak sinds: december 2015
Werkt bij: Raaak Papendrecht

andreas.png
Andreas Bouman

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Er kwam eens een man bij ons langs op de vestiging. Ik kende hem via-via: deze man was 56 jaar en had 25 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt. Hij had al zijn hele loopbaan dezelfde specifieke functie, maar door een reorganisatie moest hij het bedrijf verlaten. Hij zat er een beetje doorheen: hij had goede voorwaarden bij zijn oude werkgever en had verwacht nooit meer aan werk te komen, gezien zijn leeftijd. We zijn voor hem aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben we hem een baan kunnen bieden, in dezelfde specifieke functie én met goede voorwaarden! Hij kwam langs met taart voor de hele vestiging om ons te bedanken. Dit zijn bijzondere momenten die ik erg mooi vind.

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Dit vind ik een lastige vraag. De uitzendbranche en de veelzijdigheid van Raaak spreekt mij erg aan. Geen dag is hetzelfde en er zit veel uitdaging in. Ik zou dus eigenlijk niets anders willen! Als ik toch moest kiezen zou ik voor een baan in de sport gaan. Voetbal trekt mij erg, zelf ben ik ook voetbaltrainer. Dan zou het een baan als voetbaltrainer worden of een commerciële rol binnen de voetbalbranche.

Wat is typisch ‘Raaak’?

Nu moet ik toch een antwoord geven dat iedereen geeft: dat is het persoonlijke aspect. Wij zoeken voor zowel de klant als voor de kandidaat naar de beste oplossing. Een voorbeeld: afgelopen vrijdag werd ik gebeld door een organisatie die nieuw personeel zocht. De contactpersoon in kwestie wilde het via de telefoon afhandelen, maar dat is niet waar wij voor staan. We willen graag langs bij zo’n organisatie: de sfeer proeven, het bedrijf zien, en zien wat voor type kandidaat men zoekt. Voor ons is het type persoon net zo belangrijk als het CV: het gaat om de persoon en dat is heel prettig en belangrijk. Daarnaast hebben we nieuwe, flexibele werktijden geïntroduceerd, om werkzoekenden beter van dienst te zijn. Dit laat ook zien waar wij voor werkzoekenden bereid toe zijn. Ook is er binnen Raaak ruimte voor ontwikkeling: niet alleen voor eigen personeel, maar ook voor uitzendkrachten!

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Een van de uitdagingen is het groeien en het veranderen van de markt. Een simpel voorbeeld: een kandidaat belt vandaag dat deze werk zoekt. Wanneer je de dag erop belt om een functie met hem of haar door te spreken krijg je soms te horen dat deze persoon alweer een nieuwe baan heeft! Er zijn tegenwoordig zo veel werkzoekenden en zoveel vacatures dat het een uitdaging blijft om te zorgen dat je onderscheidend en op tijd bent.

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

Dit is een tip die anders is dan andere. Ik vind persoonlijke uitstraling erg belangrijk. Dit hoeft niet alleen face to face te zijn, zoals kleding, maar ook je CV, je LinkedIn-profiel en je zakelijke voorkomen. Wanneer je dus bijvoorbeeld solliciteert op een functie in de Sales is het belangrijk om je ook zo te kleden en je voorkomen hierop aan te passen. Check je CV en motivatie op spelfouten en zet een mooie en bijpassende foto op je CV, waarop je straalt. Zo straal je echt iets uit: je bent een professional! Zelf zoek ik mijn kandidaten op LinkedIn en vacaturebanken op en dan hoop ik dit soort dingen te zien: dan ben ik positief verrast. Al voordat je op kantoor met mij spreekt heb je dan een groot voordeel! Kijk dus vooral zelf naar hoe je overkomt wanneer je je CV bekijkt.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag