Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Carolien Hendriks

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Carolien Hendriks!

Naam: Carolien Hendriks
Functie: Consultant
In dienst bij Raaak sinds: maart 2015
Werkt bij: Raaak Tilburg

andreas.png
Andreas Bouman

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Iedere dag bij Raaak is heel bijzonder, geen dag is hetzelfde. De meest bijzondere ervaring was toen ik nog op de vestiging in Oosterhout werkte. We zochten soms mensen voor kortere, tijdelijke klussen. Veel kandidaten sloegen deze banen af, omdat ze liever voor echt langere tijd werk hadden. Eén van de kandidaten had hier wat minder moeite mee en wilde wel graag starten. Zijn klus, die een paar weken duurde, ging zó goed dat hij na de klus een vaste baan aangeboden kreeg! Veel mensen willen geen tijdelijk werk, maar het is juist een hele goede manier om jezelf te profileren binnen een bedrijf en zo een vaste baan te krijgen.

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Eigenlijk vind ik m’n baan fantastisch! Ik heb een brede interesse, vind veel leuk en ik ben best nieuwsgierig. In ons werk mag je veel vragen stellen, wat daar goed op aansluit! Ook vind ik het leuk om dingen te organiseren en te regelen. Een beroep wat ik met oog daarop interessant zou vinden is uitvaartondernemer. Het lijkt me erg mooi om mensen daarin te kunnen begeleiden en helpen, maar ik ben wel van mening dat je dit pas kunt als je meer levenservaring hebt. Wie weet overweeg ik in de verre toekomst wel een switch.

Wat is typisch ‘Raaak’?

Dat is de persoonlijke aandacht en net dat stapje extra willen zetten. Wij beoordelen een kandidaat niet alleen op basis van CV maar zijn erg benieuwd naar de persoon achter het CV. Of kandidaten succesvol zijn in een organisatie is in hoge mate afhankelijk van de cultuur, de stijl van leidinggeven en de strategische doelstellingen van de organisatie. Voor iemand bij ons op intake komt nemen wij dan ook een assessment af. Hiervoor werken wij samen met MatchQ. Hierin kijken we naar het voorkeursgedrag,  wat drijft iemand en waar krijgt diegene energie van. Op deze manier kunnen we snel de diepte ingaan tijdens het intake gesprek en een match maken die RAAAK is.

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Het is tegenwoordig ontzettend druk op de arbeidsmarkt. Je merkt heel goed dat er schaarste is: meerdere partijen trekken aan dezelfde kandidaat, dus moet je snel zijn. Je maakt regelmatig mee dat wanneer je iemand niet zo snel mogelijk spreekt en voorstelt, een van onze concullega’s de kandidaat al voorgesteld heeft. Dit is ook met vacatures zo, dus van beide kanten moet je er tegenwoordig meer bovenop zitten om de snelheid in je proces te houden.

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

Voorbereiding, bereid je gesprekken goed voor. Zet je vragen op papier en bekijk de website van het bedrijf goed. Of vraag bijvoorbeeld om tips aan je consultant binnen Raaak. Bij ons is er de mogelijkheid om op pré-sollicitatie te komen, zodat we het samen met je voor kunnen bereiden.  Er wordt vaak te licht gedacht over een sollicitatie en dat is zonde. Je hebt namelijk maar één kans voor een sollicitatie bij dat bedrijf en om tijdens het gesprek een goede indruk te geven: een goede voorbereiding is het halve werk!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag