Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Luuk de Gans

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Luuk de Gans!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Luuk de Gans
Functie: Junior Consultant
In dienst bij Raaak sinds: januari 2017
Werkt bij: Raaak Alblasserdam

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dat is mijn eerste plaatsing: een klant en een werkzoekende succesvol met elkaar verbinden. Ik werk nog niet zo lang bij Raaak Personeel en de branche is nieuw voor me. Je eerste plaatsing is dan erg bijzonder om mee te maken. Met je plaatsing help je iemand aan werk en door de plaatsing maak je de groei van een bedrijf mogelijk. Wanneer je iemand laat starten bij een opdrachtgever brengt dat heel veel voldoening met zich mee.

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Voordat ik bij Raaak Personeel begon heb ik gewerkt in de autobranche. Ik ben een autoliefhebber en heb een voorliefde voor Peugeot en Citroën. In de automotive heb ik een functie in de marketing gehad, maar ik zocht meer contact met de klant. Wanneer ik een andere functie moet kiezen zou ik deze elementen willen combineren in een adviserende rol. Dan zou ik als vertegenwoordiger langs gaan bij autodealers om advies uit te brengen over de marketing en beleving in de showroom.

Wat is typisch ‘Raaak’?

Dat is de openheid en het persoonlijke aspect. Een voorbeeld hiervan is de opleiding tot intercedent die ik nu volg. Ook kandidaten helpen we met opleidingen en cursussen en we nodigen de kandidaat eerst uit bij ons op kantoor, voordat zij naar een sollicitatiegesprek met onze klanten gaan. Naast dit persoonlijke zijn we ook open en eerlijk naar kandidaten en klanten toe.

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Je beoordeelt iemand op basis van een cv en een gesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je interesses van de kandidaat en een functie of vacature. Op dat moment kan het lijken alsof jij en de kandidaat op één lijn zitten, maar soms blijkt achteraf toch iets anders: dan heeft een kandidaat anders besloten dan hij of zij eerst aan had gegeven. Het is lastig om helemaal te voorkomen dat dit gebeurt. Soms kan het ook moeilijk zijn om te achterhalen wat iemand echt heel graag wil. De gedragstesten van MatchQ waarmee wij werken biedt in zulke gevallen vaak uitkomst.

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

Persoonlijk vind ik de eerste indruk belangrijk: hoe iemand binnen komt, of hij of zij er verzorgd uit ziet en of hij of zij goed heeft uitgezocht welke kleding in zo’n situatie gepast is. De eerste indruk is heel belangrijk, niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten. Ook bepaalt een goede voorbereiding een groot deel van je succes. Zoek dus op wie je tegenover je hebt in een gesprek en verdiep je in het bedrijf. Laatst sprak ik een kandidaat die zich echt verdiept had in Raaak Personeel: dit is erg leuk!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag