Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Melanie Netten

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Melanie Netten!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Melanie Netten
Functie: Vestigingsmanager
In dienst bij Raaak sinds: mei 2013
Werkt bij: Raaak Waalwijk

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Dat is de energie halen uit het coachen en begeleiden van consultants. Het zien wat er gebeurt als mensen merken dat een bepaalde aanpak werkt en je klant en medewerker hierin centraal stelt. Een voorbeeld hiervan is een werving die we onlangs hebben opgepakt voor Elektrolas in Waalwijk. Een unieke werving.

Het contact met de directeur van Elektrolas heb ik opgedaan bij mijn vorige werkgever. Hij was destijds uitermate tevreden over mijn manier van aanpak en heeft, toen hij hoorde dat ik weer als manager in Waalwijk werkzaam was, opnieuw contact gezocht om een moeilijk in te vullen positie bij ons onder de aandacht te brengen. We hebben er voor gekozen om samen met Elektrolas en onze Marketing afdeling de vacature dusdanig wervend te schrijven dat deze kandidaten wel of juist totaal niet zou aanspreken. Zo konden we heel gericht kandidaten vinden die bij dit bedrijf en op deze functie zouden passen. Hierin hebben we de bedrijfsnaam bewust genoemd, omdat we een exclusieve samenwerking waren aangegaan. Dit heeft geresulteerd in goede intake gesprekken en een kandidaat die binnenkort gaat starten!

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Vroeger wilde ik altijd kapster worden… haha. Verder geen idee wat dat nu zou moeten zijn!

Wat is typisch ‘Raaak’?

Het eerste wat in mij naar boven komt is de persoonlijke benadering en de bijbehorende manier van aanpakken. Hierin zijn we echt onderscheidend ten opzichte van andere collega’s. Een voorbeeld hiervan: wanneer er bij ons een werkzoekende naar binnen komt lopen zorgen wordt diegene meteen op zijn gemak gesteld en wordt diegene ook direct geholpen. Iedereen die bij ons binnen komt voelt zich dan ook welkom. Dit wordt door iedereen binnen Raaak uitgedragen. Ook het kleinschalige is typerend: iedereen heeft hart voor de zaak en voor elkaar, je bent deel van de Raaak-familie.

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

Er blijven steeds factoren waar je geen invloed op hebt en die je moet accepteren. Een voorbeeld hiervan is een grote klant van ons, die momenteel aan het afschalen is. Er wordt gesneden in het aantal uitzendkrachten dat daar loopt en dat heeft directe gevolgen voor ons. Bij dit soort gebeurtenissen kun je niet anders dan de situatie accepteren en proberen om bij andere bedrijven mensen aan het werk te krijgen.

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

Zorg dat je CV opvalt en dat je daarin onderscheidend bent. Komen de juiste dingen aan bod en springen de juiste dingen er uit? Dat kan je veel voordeel opleveren. Ook is het belangrijk om je voor een sollicitatiegesprek goed voor te bereiden: zo kom je goed beslagen ten ijs. Zelf stoppen we veel tijd en aandacht in deze stap: we bereiden de kandidaat persoonlijk voor op zijn of haar sollicitatiegesprek bij een klant. Een goede voorbereiding is het halve werk, mensen die zichzelf verdiepen in het bedrijf en de vacature goed kennen hebben daar profijt van.Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag