Vind je nieuwe baan!

Vacatureteksten schrijven: een vak apart

Een goed begin is het halve werk: dit geldt ook voor vacatures. Wanneer een vacaturetekst je niet aanspreekt solliciteer je immers niet. Hoe zorg je dat vacatureteksten tot leven komen? Welke informatie is belangrijk voor werkzoekenden? En hoe zorg je dat je vacature aantrekkelijk is om te lezen én leidt tot sollicitaties? Deze vragen waren voer voor Andreas Bouman.

andreas.png
Andreas Bouman

Het schrijven van een pakkende en interessante vacaturetekst kan best moeilijk zijn. In een vacaturetekst staat meestal wat een werkgever zoekt in een werknemer, maar vaak wordt er niet gekeken naar hoe aantrekkelijk de vacature voor een werkzoekende is. Hierdoor haken veel werkzoekenden af. Op dit gebied valt dus vaak een flinke slag te maken! Marketing- en Mediamanager Andreas Bouman van de afdeling Marketing gaf de consultants van de verschillende vestigingen van Raaak daarom een passende training: vacatureteksten schrijven.


Luuk, Natascha en Bennie zaten er klaar voor!

Elkaars vacatures verbeteren

De training had een open karakter: er was ruimte voor eigen inbreng, vragen en discussies. Zo ging het over de titels van vacatures, hoe een tekst overkomt en met welke woorden of zinnen een vacature makkelijker kan worden gevonden op het internet. Daarnaast werd er natuurlijk geoefend. De consultants werden in kleine teams verdeeld en kregen verschillende vacatures uitgedeeld. Voor deze vacatures was het de bedoeling om nieuwe, pakkende titels te verzinnen. Deze werden vergeleken met de oorspronkelijke titels.

De training had het beoogde resultaat: het lukte iedereen om betere titels te verzinnen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag