Vind je nieuwe baan!

Vijf vragen aan… Eric Szigetti

In deze rubriek krijgen de werknemers van Raaak vijf vragen over hun werk, wat typisch ‘Raaak’ is en geven ze jou tips. Deze week in ‘Vijf vragen aan…’ Eric Szigetti!

andreas.png
Andreas Bouman

Naam: Eric Szigetti
Functie: Consultant
In dienst bij Raaak sinds: Augustus 2015
Werkt bij: Raaak Waalwijk

Wat was je meest bijzondere werkervaring bij Raaak?

Op dit moment ben ik zelf pas anderhalf jaar actief in deze branche, maar in die tijd zijn er al veel voorbeelden voorbij gekomen van situaties waarin we een werkzoekende aan een leuke nieuwe baan hebben geholpen. Eentje daarvan was een man die bij ons in Waalwijk binnen kwam lopen. Hij had door omstandigheden een aantal jaren niet gewerkt, maar hij maakte een bijzonder goede indruk en had een erg goede instelling. Daarom zijn we gaan kijken wat we voor hem konden betekenen. Hij was zelf het vertrouwen kwijtgeraakt in werkgevers, maar onze zoektocht heeft gelukkig geresulteerd in een nieuwe baan. Het heeft niet heel lang geduurd of we hadden een passende baan voor hem gevonden. Dat is me bijgebleven. Ook krijg je veel waardering voor het werk wat je doet: het is een hectische branche. Daarom is het fijn dat we zo’n hecht team hebben in de regio wat voor mij het werken bij Raaak Personeel bijzonder maakt.

Als je een ander beroep zou moeten kiezen, wat zou dit zijn?

Daar moest ik wel even over nadenken. Ik heb zelfs bij mijn ouders nagevraagd of ik vroeger een beroep had wat ik later zou willen uitoefenen, maar ook die moesten me het antwoord schuldig blijven! Wel heb ik inmiddels bedacht wat me naast dit beroep leuk zou lijken. Enkele jaren geleden ben ik voor het eerst gaan duiken. Dit heeft zo’n indruk gemaakt dat ik het graag vaker zou willen doen. Daarnaast heb ik op tv programma’s voorbij zien komen over marinebiologen. Dit lijkt me erg interessant, dus mocht ik ooit een carrièreswitch moeten maken zou dit misschien een optie zijn.  

Wat is typisch ‘Raaak’?

Dat is betrokkenheid, daar kan ik snel antwoord op geven. De betrokkenheid naar zowel klant als werkzoekende. Je CV is de basis van wat je hebt gedaan, maar het is niet het complete plaatje. Daarom denken wij een paar stappen verder, je bent tenslotte toch bezig met de toekomst van personen. Ook kijken we naar wat er bij een organisatie past en wat niet: dit wordt in het voortraject met beide partijen besproken. Een goed voorbeeld hiervan is een opdrachtgever die opzoek was naar een Managementassistent(e). Uiteindelijk hebben we iemand gevonden voor die rol: de kandidaat had geen ervaring in het vak en was zelf werkzaam in de horeca, maar zij paste perfect bij de opdrachtgever. We gaan verder dan het CV en kijken naar wat een persoon drijft, om zo iemand op de perfecte functie te plaatsen, ondanks de afwezigheid van bijvoorbeeld ervaring of een diploma. Hierin onderscheiden wij ons. 

Wat vind je het moeilijkst aan je werk?

De uitzendbranche is een dynamische branche waarbij het inspringen op veranderingen noodzakelijk is. Soms zijn er factoren die veranderen, zonder dat je er invloed op hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een kandidaat zo snel mogelijk aan tafel wil krijgen bij een opdrachtgever, maar kan dit niet zo snel als je wil. Dan moet de beslissing eerst nog door verschillende lagen van de organisatie heen voordat je als consultant actie kunt ondernemen, waardoor je vertraging in je proces oploopt. Dit zal voor ongeduldige mensen in deze branche wat lastiger zijn! Ook gaan de sollicitaties bij ons vaak erg goed en snel. Dit heeft wel een keerzijde: je zult dan mensen af moeten gaan wijzen. Soms past het profiel van mensen niet op een functie of lopen er al meerdere gesprekken voor één functie. Je moet dan mensen teleurstellen die de baan graag wilden: dan hoor je de teleurstelling bij sommige mensen. Persoonlijk vind ik dit moeilijk, dat is ook menselijk, maar het hoort er wel bij. 

Als je één tip zou mogen geven, wat zou je sollicitanten dan mee willen geven?

Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zichzelf blijven, want dan kunnen wij op zoek gaan naar een baan die bij jou als persoon past. Met een gemotiveerde instelling en een goed arbeidsethos kom je al een heel eind. Die twee punten zijn belangrijk om mee te nemen als je hier op kantoor langs komt. Als je laat zien dat je uit het juiste hout bent gesneden en dat je erg graag aan het werk wil gaan wij er ons uiterste best voor doen om je op die positie te krijgen!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag