Vind je nieuwe baan!

Cultural fit: ga jij het leuk hebben bij je werkgever?

Steeds vaker is het een hot item: passen jouw normen en waarden bij het bedrijf waar je werkt? Waar Raaak Personeel al jarenlang uitgaat van de persoonlijke match tussen opdrachtgever en werknemer, gaan steeds meer andere organisaties nu ook uit van de persoonlijke klik en de ‘cultural fit’.

andreas.png
Andreas Bouman

Een langdurige relatie

Het begrip ‘cultural fit’ klinkt niet iedereen bekend in de oren, maar steeds meer organisaties gaan uit van de persoonlijke klik tussen mens en organisatie. Er wordt gekeken naar zowel jouw waarden als naar de waarden van een organisatie. Hierdoor voorkom je dat je op papier goed past bij een bedrijf, maar dat er in werkelijkheid onoverbrugbare verschillen zijn. Op basis van deze gedeelde waarden is het mogelijk om een langdurige relatie te bouwen. Niet alleen kleine bedrijven hechten hier waarde aan: ook grote, internationale organisaties houden zich actief bezig met de persoonlijke klik met werknemers. De bedrijfscultuur onderscheidt een bedrijf immers van haar concurrenten.

Uit onderzoek is gebleken dat maar 11% van de ‘bad hires’ is gebaseerd op het ontbreken van harde vaardigheden. Dit betekent dus dat er een groot deel gebaseerd is op andere oorzaken, waaronder een match met de bedrijfscultuur. Dit is dus erg belangrijk.

Matchen op gevoel

Raaak Personeel gaat al sinds de oprichting van de organisatie uit van de persoonlijke klik tussen organisatie en werkgever, zowel intern als extern. Er wordt gekeken naar de instelling van mensen en hun normen en waarden. Dit zegt vaak meer dan een piekfijn CV, zegt ook directeur Mark van Oosterhout. Vanuit jouw drijfveren verbinden we je aan een functie die bij jou past, bij een organisatie die bij jou past.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten bij welke van onze opdrachtgevers jij zou passen? Neem contact met ons op.

Wil je meer lezen over het begrip ‘cultural fit’? Lees hier meer!Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag