Vind je nieuwe baan!

Het generatiepact van het FNV: wat houdt het in?

Binnen twee jaar een vaste baan voor voor tweeduizend jongeren in de metaal en techniek. Dat is de uitkomst van een generatiepact dat de FNV met metaalwerkgevers gesloten heeft. Met de komst van het generatiepact wordt er gekeken naar de toekomst.

andreas.png
Andreas Bouman

Vaste banen moeilijk te vinden

Ondanks dat de vraag naar werknemers in de techniek toeneemt profiteert nog niet iedereen van de groeiende vraag. Momenteel is het voor jongeren vaak lastig een vaste baan in de metaalsector te vinden, omdat oudere werknemers langer blijven doorwerken. Door het generatiepact kunnen oudere werkgevers nu minder werken en nemen jongeren deze uren over. Zo wordt de metaalsector interessanter voor jong talent en kunnen oudere werknemers rustiger en gezonder hun pensioen halen.

Gunstige voorwaarden

Naast de extra banen die vrij komen wordt er ook een loonsverhoging doorgevoerd in de sector. Ook worden de jeugdschalen voor 22-jarigen afgeschaft. Zo worden zij beloond op basis van hun ervaring en functie in plaats van hun leeftijd. Ook zijn er afspraken gemaakt over opleidingsvouchers.

Al met al worden er een hoop investeringen gedaan in deze sector. Dat betekent dat de metaalsector nu extra aantrekkelijk wordt om in te werken. Zie jij jezelf terug in de metaalsector? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Raaak Personeel heeft verschillende vacatures open staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wil je meer weten over het pact? Lees dan het artikel op de website van NU.nl.

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag