Vind je nieuwe baan!

Aantal HR-vacatures stijgt flink

Het aantal vacatures in HR en Recruitment is in het eerste kwartaal van dit jaar wederom toegenomen. De groei richt zich voornamelijk op HBO-functies, en er is een toename van het aantal MBO-functies in de HR. Het aantal WO-functies groeit minder hard.

andreas.png
Andreas Bouman

Explosief stijgende vraag naar Recruiters en consultants

Een van de grootste stijgers in het HR-bereik is de functie van Recruiter of Consultant. Dit heeft een verband met de groeiende uitzendmarkt, waar het aantal uitzenduren blijft toenemen. Het aantal vacatures voor recruiters is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 met 54% gestegen. Ook is de vraag naar W&S-Consultants met twee derde toegenomen.

Ondanks de flinke stijgingen is het aantal mensen dat van baan wisselt in deze sector minder hard toegenomen. Dit betekent dat het voor organisaties lastiger is om de juiste kandidaat te vinden voor de functie. ” Het posten van vacatures volstaat niet meer, het is zaak het juiste netwerk in te zetten”, aldus Frank Roders, directeur Compagnon.

Niet zomaar een baan in HR

Ook bij Raaak Personeel zien we de groei in de uitzendmarkt. Raaak Personeel is zelf ook hard aan het groeien! Daarom hebben we verschillende vacatures open staan: van Adviseur Payrolling tot Vestigingsmanager van ons hoofdkantoor in Alblasserdam. Zoek je ook ‘niet zomaar een baan’, maar zoek je naar een werkgever waarmee je dezelfde waarden deelt? Bekijk dan onze interne vacatures.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees na de klik meer.

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag