Vind je nieuwe baan!

Taalheld Ibrahim start bij Raaak!

In 2013 woonde en werkte Ibrahim in de Syrische hoofdstad Damascus. Hij vluchtte voor het oorlogsgeweld, leerde razendsnel de Nederlandse taal en werd in 2017 door Prinses Laurentien zelfs uitgeroepen tot taalheld. Nu, na een succesvolle stageperiode bij Raaak Personeel, krijgt de goedlachse Ibrahim een contract bij Raaak Personeel. Ibrahim is inmiddels een gewaardeerde collega en vertelt zijn verhaal.

milan.png
Milan Lagerwerf

Hoe was je leven in Syrië?

Tot de oorlog had ik in Syrië een goed leven. Ik woonde met mijn vrouw en dochter in Damascus, ik had een goede baan als accountant bij een computerbedrijf. In 2014 vluchtte ik naar Nederland, het eerste jaar was mijn hoofd “vol” van de oorlog en sprak ik alleen Engels. Veel van mijn familieleden zijn ook gevlucht en wonen in Turkije, Egypte en Duitsland.

En toen?
In 2015 draaide ik de knop om, toen kwamen mijn vrouw en dochter naar Nederland. Ik leerde de Nederlandse taal en kreeg een woning in Alblasserdam. Ik ben geen gelukszoeker, ben niet gekomen voor financieel gewin, maar ik wil werken en echt een bijdrage leveren aan de Nederlandse maatschappij en mijn eigen geld verdienen. Daarom ben ik in 2015 ook begonnen met het studeren van Nederlands, omdat ik wil meedoen in deze samenleving.

Lukt dat Nederlands?
Jazeker. Ik ben van nature beter met cijfers dan met taal, maar het spreken vind ik nog lastig. Maar ik probeer het zoveel mogelijk te doen en vorig jaar won ik de prijs “Taalheld van 2017”. Daar ben ik wel trots op.

En terecht! Hoe kwam je bij Raaak in Alblasserdam terecht?
Directeur Mark van Oosterhout werd gebeld door de gemeente. Ze vroegen of Raaak iets voor mij kon betekenen. Zo kon ik starten en gelukkig bevalt het Raaak heel goed. Ik mag maandag beginnen en krijg een contract voor 4 dagen per week. De andere dag ga ik naar de Hogeschool in Rotterdam. Ik ben er superblij mee!

Een druk programma. Hoe gaat het thuis?
Heel goed, ik heb inmiddels 2 kinderen en mijn vrouw is in verwachting van een derde kindje. Dus thuis is het ook druk. Ik ben heel tevreden in Alblasserdam en Raaak voelt als een familie. Ik heb het hier super naar mijn zin en hoop hier nog lang te blijven. Iedereen begeleidt mij uitstekend, mijn leidinggevende Christa, maar ook mijn collega’s van support.

Heel veel succes Ibrahim!
Dankjewel!

“Ik ben geen gelukszoeker, ben niet gekomen voor financieel gewin.”

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag