Vind je nieuwe baan!

‘We bieden mensen perspectief, een toekomst. En dat is mooi werk.’

Bas van der Boom, voorheen Senior Consultant in Oosterhout, is per 1 juli onze man als het gaat om Opleiding & Mobiliteit.

cindy.png
Cindy Rombout

Jij bent sinds begin juli Coördinator Opleiding & Mobiliteit binnen Raaak in Brabant. Dat is een indrukwekkende functietitel, maar wat houdt het precies in?

We spreken in alle vestigingen mensen die vastlopen. Die hebben werk maar zitten niet op hun plek. Ze willen een andere baan, maar weten vaak niet hoe. Ik begeleid mensen die vastlopen naar een baan waar ze wel gelukkig van worden. Een voorbeeld? Ik ben nu in gesprek met een dame die droomt van een baan in de techniek. Ze is technisch, heeft aanleg, maar geen technische opleiding. Die begeleid ik naar een opleiding én een baan. Nog een voorbeeld. Vanmiddag ga ik met twee statushouders op bezoek bij twee bedrijven om te kijken of zij daar aan de slag kunnen.

Als vrienden aan mij vragen wat ik nu precies doe, noem ik mezelf een beroepspuzzelaar. Ik heb allerlei losse puzzelstukjes en ik kijk wat er nodig is om de puzzel passend te maken.

Wat kan je voor bedrijven betekenen?

De arbeidsmarkt is nu heel krap. Veel bedrijven hebben grote moeite met het vinden van personeel. Samen met mijn collega’s van onze vier Brabantse vestigingen kan ik maatwerk leveren. Zo hebben we het afgelopen jaar twee groepen metaalbewerkers opgeleid mét baangarantie. Wij slaan een brug tussen bedrijfsleven aan de ene kant en gemeenten en het UWV aan de andere kant.

Wat voor soort mensen help jij aan een (andere) baan?

Dat zijn verschillende groepen. De baanveranderaars; mensen die niet meer op hun plek zitten en een andere toekomst voor ogen hebben. Mensen die we via het UWV leren kennen, die nu niet aan werk komen, maar na omscholing wel weer aan de slag kunnen. En ook statushouders die hun inburgering (bijna) hebben afgerond en heel graag willen beginnen met hun eerste baan.

Mooi werk!

Zeker. Het metaalproject, dat we samen met het sectorplan West-Brabant en de Stichting Vakopleiding Metaal hebben opgezet, heeft veel opgeleverd. De deelnemers zijn gelukkig met een nieuwe baan en de bedrijven hebben enthousiaste medewerkers. We hebben in Brabant inmiddels al 5 statushouders aan het werk geholpen. We bieden mensen perspectief, een toekomst. En dat is inderdaad mooi werk.

“Ik begeleid mensen die vastlopen naar een baan waar ze wel gelukkig van worden.”

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag