Werken bij Raaak personeel

Maak kennis met onze cultuur

Alice.

Wet Arbeidsmarkt in Balans aangenomen door Eerste Kamer

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. In dit artikel zet Flexmarkt de maatregelen van de WAB op een rij.

cindy.png
Cindy Rombout

De Eerste Kamer heeft dinsdag 28 mei ingestemd met de WAB. De VVD, CDA en D66, ChristenUnie, OSF, Fractie-Duthler en SGP stemden voor de wet. Dat de senaat de WAB heeft aangenomen lag in de lijn der verwachting omdat vorige week al duidelijk werd dat Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zich had verzekerd van de steun van een meerderheid in de Eerste Kamer. Toch was er veel kritiek vanuit de Eerste Kamer op het voorstel voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Koolmees houdt vast
Het voorstel, dat deels een reparatie is van de Wet werk en zekerheid (WWZ), zou (teveel) vooruit lopen op de evaluatie van de WWZ die pas in 2020 plaatsvindt. De Commissie Borstlap, die gevraagd is te adviseren over de fundamentele vragen over de toekomst van de regulering van werk, brengt haar advies pas in november 2019 uit. Ook werd alom gevreesd voor een waterbedeffect: het duurder en minder flexibel maken van flexwerk zou er toe kunnen leiden dat werkgevers meer gebruik gaan maken van zzp’ers. Maar Koolmees hield vast aan een snelle invoering van de WAB en is daarin dus geslaagd.

Lees hier verder: Hoofdlijnen van de WAB die relevant zijn voor uitzenders en payrollers. 

Bron: Flexmarkt 

Maar Koolmees hield vast aan een snelle invoering van de WAB en is daarin dus geslaagd

Lees ook:

Aanbevolen babbelbox berichten.

Job Alert

Met een Job Alert zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures in jouw vakgebied!

Kies hier een vakgebied, meerdere mogelijk

Stel uw vraag