Een succesverhaal: niet één, maar twéé starters

succesverhaal

Een succesverhaal: zulke goede kandidaten voorstellen dat er in plaats van één, twéé kandidaten worden aangenomen! Het overkwam Natascha Honders van Raaak Personeel Papendrecht. Hoe het zover is gekomen? Natascha geeft uitleg:

Schaarste van kandidaten

‘Ik heb een bezoek gehad bij Voice.it in Dordrecht. De eigenaar van Voice.it, Willem van der Weijden, had bij ons een vacature open gezet voor een servicedesk medewerker. Willem was zo enthousiast over de kandidaten die we hadden aangeleverd, dat hij er niet één heeft aangenomen maar hij heeft ervoor gekozen om twee personen aan te nemen. Hierbij heeft Willem ook gedacht aan de schaarste van kandidaten in de ICT sector en de groei van Voice.it.

Gisteren was de contract ondertekening met beide nieuwe werknemers en dat moest natuurlijk gevierd worden. Wij van Raaak Personeel waren hierbij aanwezig en hadden voor een lekker stukje taart gezorgd!

Foto van links naar rechts: Remco Moerman (Business Developer), Turan Gurbuz (Servicedeskmedewerker), Maxim Robbemond (Servicedeskmedewerker), Willem van der Weijden (Eigenaar), Natascha Honders (Raaak Personeel).

 

Heel veel succes Turan & Maxim met jullie nieuwe uitdaging bij Voice.it.


Tags: