Stichting Leergeld

Wat ze doen

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kinderen kunnen door Leergeld bijvoorbeeld meegaan op schoolreis, gaan sporten of op muziekles. Ook kunnen zij vaak een (tweedehands) fiets of zwemlessen regelen als een kind die nodig heeft. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, ontwikkelen en meetellen. 

Leer hieronder meer over Stichting Leergeld

In beeld & geluid

Stichting Leergeld is met 108 locaties door heel Nederland dichtbij de mensen die het nodig hebben. Daarnaast heeft elke locatie zijn eigen manier van werken. Soms tot het eigenzinnige aan toe. Alle vrijwilligers en professionals bij Stichting Leergeld streven naar een eerlijke kans voor alle kinderen. Want nu meedoen, is straks meetellen!

Eerlijk, eigenzinnig & dichtbij. Herkenbaar hè?

Hoe werkt het?
Wat doen ze?
Dit is blijven hangen!
Heel veel helpen!

Waarom doneren aan Stichting Leergeld?

De directeur van Raaak Personeel aan het woord